Malzemeler;
300 gr. kıyma
2 orta boy soğan
3 yemek kaşığı tereyağ
1 su bardağı yoğurt
2 diş sarmısak
Tuz, karabiber, pulbiber
Yapılışı;
Derin bir tencerede 2 su bardağı suya tuz atıp kaynatalım. Kaynadığında erişteyi koyalım suyunu çekene kadar pişirelim. Önce harlı ateşte daha sonra kısık ateşte pişirelim. Soğanlarımızı ince doğrayalım 2 kaşık tereyağında kavuralım. Kıymamızı ekleyip tuz ve kara biber ilave edip kavurmaya başlayalım. Önce suyunu çekip demlenen erişteleri servis tabağına alalım. Üzerine hazırladığımız sarmısaklı yoğurdu dökelim. Bir kaşık tereyağda pulbiberi kızdırıp sarmısaklı yoğurdun üzerine dökelim. En sonda kavurduğumuz kıymamızı ekleyip afiyetle yemeğe başlayalım.
Kıymalı eriştenin şifası;
01. Kansızlığa karşı faydalıdır.
02. Vücud direncini artırır, kuvvet verir.
03. İştah açar.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder