malzemeler
- 1 su bardak ay cicek yag
- 1 su bardak toz seker
- 5 tane yumurta
- 1 tane kabartma tozu
- 1 tane vanilya sekeri
- 1 paket 200 ml schmand (koyu ciy kirama ))
- 1 su bardak irmik
- 1 su bardak un
- 5 yemek kasik mor hashas
- yarim cay bardak süt
sebeti icin malzemeler
hazirlanisi- 3 su bardak toz seker
- ceyrek liomon suyu
- 4 su bardak su
- Derin bir kabin icersinde ilk önce yumurta ve sivilari icersine katip cirpin.
- Kaymakda kullana bilirsiniz yoksa scmand icersine katip devam cirpin.
- Unu kabartma tozu ile birlikde elek ile eleyip devam cirpin.
- Seker ,vanilya seker ve hashasinizida ekleyin iyice cirpin .
- Tepsinize dökün ve 175 derecede pisirin üzeri nar gibi oluncaya kadar .
- Ben genelde kürdan ile kontrol yaparim.
- Serbetinizi önceden haslayin ve sogumaya birakin.
- Kek ilik serbette ilik olsun üzerine kepce ile dökün serbetinizi tatlinin üzerine
İçerik http://borekyapiyorum.blogspot.com/ adresine Aittir...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder