Çikolatalı İrmik Tatlısı






malzemeler

  • 5 tane yumurta
  • 1 su bardak ay cicek yag
  • 1 su bardak toz seker
  • 1 su bardak irmik
  • 1 su bardak un
  • 1 tane vanilya sekeri
  • 1 tane kabartma tozu
  • 3 yemek kasik damla cikolata 
  • 2 yemek kasik kakao
serbeti icin  malzemeler
  • 3,5 su bardak su
  • 2,5 su bardak toz seker
  • ceyrek limon suyu
hazirlanisi
  • Serbetinizi ilk önce kaynamaya birakalim tatli ilikken ilik serbet üzerine dökülecek.
  • Yumurtayi yagla birlikde iyice cirpin.
  • Toz seker ,irmik ,un kabartma tozu ve vanilya sekerini katip cirpin .
  • Harcinizi yaklasik 3,5 kepcesini ayirin 
  • Kalan hamurun icersine kakao ve cikolata kiriklarini döküp iyice karistirin.
  • Ben borcam kullandim yuvarlak .
  • Kakaolu hamuru tepsiye ilave edin tepsiyi hafif bir sallayin hamur hertarafina yayilsin.
  • Kakaolu hamurun üzerine sade ayirmis oldugunuz hamuru dökün  kasikla hertarafini kaplayacak sekilde .
  • Önceden isitilmis 175 derecede pisirin .
  • Tatlinizi firindan cikartinca kürdanla orta kisimlarina batirin serbetini alsin diye .
  • Hafif sogusun ilik serbeti üzerine gezdirin .
  • Afiyetler olsun .
İçerik http://borekyapiyorum.blogspot.com/ adresine Aittir...
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Tüm Hakları Saklıdır - YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yazılar, yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları börekyapiyorum sitesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz.
2014 Gizemli Börek ve Tatlı Tarifleri...