malzemeler
- 3 yemek kasik yogurt
- 3 yemek kasik tahin
- 150 gram tereyag
- 1 tatli kasik kabartma tozu
- 5 su bardak un
- 1,5 su bardak cekilmis ceviz
serbeti icin malzemeler
- 3 su bardak su
- 2 su bardak toz seker
- 2 yemek kasik limon suyu
hazirlanisi
- Tereyağı ilk önce eritip hamur yugurma kabına katiniz.
- Cevizi dise dokunur gecirtin rondodan.
- Ceviz,tahin,yoğurdu ilave edip karıştırınız.
- Un ve kabartma tozunu da ekleyip,iyice yoğurunuz.
- Hamur sertçe bir hamur oluyor .
- Dik döertgen bor cam bir tepsiyi yağlayıp elinizle bastırarak hamuru yayınız.
- Baklava dilimi şeklinde kesin.
- Önceden ısıtılmış fırında,200 derecede üzeri hafif kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
- Serbetinizi haslayin sogumaya birakin tatli firindan cikinca ilik serbetle bulusturun tatliyi.
- Bu tatliyi arkadasim Dilber yapti cok güzel bir tatli Kayseri yöresine ait bir tatli saniyorum
- Afiyetler olsun .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder