malzemeler
- 2 paket hazir ücgen yufga
- 5-6 tane orta boy haslanmis patates
- 300 gram kadr beyaz böreklik peynir
- 1 tutam maydanoz
- 1 tatli kasik pul biber
- yarim cay bardak aycicek yag
ic kismina sürmek icin malzemeler
- 2 su bardak yogurt
- 1 tatli kasik kabartma tozu
- 4 tane yumurta
hazirlanisi
- Önceden patateslerinizi haslayip kabuklarini soyup küp ,küp dograyin.
- Maydanozu ayiklayip yikayin icersine incecik dograyin
- Peynir ,sivi yag ve pul biberi katip karistirin.
- Baska derin birkabin icersinde yumurtalari cirpin yufganin üzerine sörmek icin.
- Yogurt kabartma tozunu yumurtanin icersine katip iyice devam cirpin.
- Her yufganin ortasi 1 yemek kasik yogurtlu karisimdan koyup iyice fircayla hertarafina sürün.
- Yufganin uc kismina 1 er yemek kasik patatesli harcinizdan koyup kenarlarini patatesin üzerine kapatip rulo yapun uc kisma dogru .
- Tepsiye firin kegidini koyup börekleri siralayin .
- Üzerine kalan yogurtlu karisimi döküp fircayla hertarafina sürüp 175 derece firinda pisirin.
İçerik http://borekyapiyorum.blogspot.com/ adresine Aittir...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder