İRMİK TATLISI




malzemeler
  • 1 litre süt
  • 8 yemek kasik irmik (tepeleme dolu yemek kasik)
  • 1 tatli kasik nisasta
  • 10 yemek kasik toz seker
hazirlanisi
  • Tencereye südü ilave edip seker ,nisasta ve irmikicersine katip iyice bir karistirin .
  • Orta hatesde kaynayincayakadar karistirarak pisirin.
  • Kalibinizi sudan gecirtin icersi islak olsun .
  • Benim kaliplarim kücük oldu icin 2 er yemek kasik kaliblarimin icersine tatlidan kattim .
  • Cam kase veya pasta kalibinda sogumaya birakin sonra dilimleyerek servis yapabilirsiniz.
  • Tatliniz soguyunca borcamminizi ters cevirip servis yapin.
  • Bu yaz günlerinde iftarda cok güzel hafif bir tatli  afiyetler olsun .
İçerik http://borekyapiyorum.blogspot.com/ adresine Aittir...

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Tüm Hakları Saklıdır - YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yazılar, yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları börekyapiyorum sitesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz.
2014 Gizemli Börek ve Tatlı Tarifleri...