malzemeler
- 500 ml ILIK süt
- 3 tane yumurta
- 6 yemek kasik toz seker
- 1 tane yas maya (40 gr )
- 1 tatli kasik tuz
- 1 su bardak aycicek yag sivi
- alabildikadar un.
- üzerine hashas tohumu , susam ve yumurta sarisi
hazirlanisi
- Hamurumuzu yumusak olmali unu yavas,yavas ilave edere yugurup üzerini kapatip yaklasik 10-15 dakika mayalansin .
- Hamuru 3 esit parcalara bölün.
- Tezgahin üzerine 2-3 damla sivi yag sürün .
- Hamuru Avuc icinizde yuvarlayarak uzunca orta parmak kalinliginda rulo yapin.
- Bicakla esit sekilde kesip birer dügüm atip firin tepsisine siralayin.
- Bu sekil tepsiye siralayin en az yarim saat yayalanmasi daha lazip tepside .
- Üzerlerine yumurta sarisi ni sürün susam ve hashasida üzerine sepileyip 175 derecede pisirin.
- Ben önce firini 50 dereceye aciyorum ve pogacalarimi yaklasik 15 dakika firin icersinde mayalanmasini sagliyorum daha kolay ve güzel oluyor.
- Sonra 175 dercede üzerleri nar gibi oluncaya kadar pisiriyorum
İçerik http://borekyapiyorum.blogspot.com/ adresine Aittir...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder