malzemeler
- 1 litre süt
- 1 su bardak irmik (yaklasik 8 yemek kasik )
- 1 su bardaktoz seker orta boy bardak
- 1 tane yumurta sarisi
- 1 yemek kasik tereyag
- 1 tane vanilya sekeri
üzerinin böğürtlenli fisneli malzemleri
- 500 gram hazir Böürtlen ,Visne ,Yaban mersini karisik (( Roter Grütze ))
- 1 su bardak su
- 1 su bardak toz seker
- 3 yemek kasik nisasta
hazirlanisi
- Tencereye süt ,seker , irmik ,yumurta sarisini koyuo ilk önce cirpma teli ile cirpin
- Tere yagi icersine ilave edip yanan ocagin üzerine koyup sürekli karistirarak orta hateste pisirin.
- Kaynamaya baslayinca 2-3 dakika sürekli karistirin koyulunca borcaminizin icersine dökün .
- Üzerinin meyvalarini ilk önce rondodan gecirtin .
- Su ,seker ,nisasta yi meyvalarla birlikde tencerenin icersinde sürekli karistirarak pisirin .
- Koyulunca irmik tatlisinin üzerine döküp spatula ile hertarafini düzeltin.
- Soguduktan sonra üzerini kapatip buzdolabina kaldirin
- En az 7-8 saat buz dolabinda dinlensin .
- Ben bu tatliyi ilk yaptigimda 2 saat sonra dilmek istedim cok zor hala koyulmamis olmasi kivama dinlendikce geliyor .
- Üzerini kapatip buzdolabinda bekletin.
İçerik http://borekyapiyorum.blogspot.com/ adresine Aittir...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder