TAVUK SUYUNDA ŞEHRİYE ÇORBASI


TAVUK SUYUNDA ŞEHRİYE ÇORBASI
Malzemeler

1 çay bardağı arpa şehriye
2 çorba kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı un
6 su bardağı tavuk suyu (sıcak)
1 adet tavuk göğsü (haşlanmış)
1/2 demet maydanoz
2 adet domates(rendelenmiş)
Tuz, karabiber

 Yapılışı

Tencerede tereyağını eritelim. Rendelenmiş domatesleri koyalım. Domatesler suyunu salıp çekmeye başladığında unumuzu ilave edelim. Tavuk suyumuzu azar azar yedirerek tenceremize katalım. Kaynamaya başladığında şehriyelerimizi ilave edelim.  Tuzunu, biberini ekledikten sonra haşlanmış ve elimizle didiklenmiş tavuk parçalarını ilave edelim. Çorbamız kıvam aldığında ateşten indirmeden maydanozlarımızı ekleyip biraz daha kaynadıktan sonra ateşten indirelim. Servis tabaklarımıza alıp afiyetle yiyelim.
 
TAVUK SUYUNDA ŞEHRİYE ÇORBASININ ŞİFASI
 
01. Soğuk algınlığına karşı çok faydalıdır.
02. C vitamin eksikliği olanlar için çok iyidir.
03. Ateş düşürücüdür.
04. Bağışıklık sistemini güçlendirir.
05. Gribin ilacıdır.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Tüm Hakları Saklıdır - YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yazılar, yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları börekyapiyorum sitesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz.
2014 Gizemli Börek ve Tatlı Tarifleri...