PİŞİ


PİŞİ
Malzemeler
2 su bardağı  un
1 çorba kaşığı yaş maya (ılık suda eritilmiş)
Tuz
Yeteri kadar su
Kızartmak için sıvı yağ

Yapılışı

Unun ortasını açalım. Tuz,  erittiğimiz maya  ve suyumuzu  koyup yoğuralım. Fazla sert olmayan bir hamur yapalım. Üzerini örtelim hamurun  mayalanmasını bekleyelim. Hamurumuz kabardığında elimizle parçalar koparıp tezgahın  üzerinde şekiller verip sıvıyağda arkalı önlü kızartalım. Servis tabağına koyup sıcak sıcak afiyetle yiyelim.

PİŞİNİN ŞİFASI

01. Tok tutar, acıktırmaz.
02. Kilo almaya yardımcı olur.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Tüm Hakları Saklıdır - YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yazılar, yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları börekyapiyorum sitesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz.
2014 Gizemli Börek ve Tatlı Tarifleri...