Çikolatalı muz

Paris'te. Geldiklerinde bir tatlı ben Jana ve Helder için oluşturulan doğranmış fındık, beyaz çikolata ganache, amarena kiraz, sütlü çikolata mus kirsh ile tatlandırılmış ve portakal kabuğu ile bazı meringues serpilir bir badem Dacquoise.

4 porsiyon yapar Dacquoise : - 2 yumurta akı- - 70 gr şeker - 80 gr badem zemin - kıyılmış ve kavrulmuş fındık



Pürüzsüz kadar dayak tutmak, şeker ekleyin, sert kadar yumurta akı-çırpın. Ince öğütülmüş badem katlayın ve pişirme kağıdı ile kaplı bir fırın tepsisine üzerinde bir pasta çanta (meme # 13) ile bu karışımı yayılır. Bazı doğranmış fındık serpin.


Yaklaşık 15 dakika önceden ısıtılmış fırında (orta ısı) pişirin. Bir pasta kesici (aslında kalıp, 7 cm çapında) ile bunun dışında daha sonra kesilmiş daireler soğumaya bırakın. (: Rhodoid burada) plastik film ile kaplı kalıplara koyun.

Beyaz Çikolatalı Ganaj : - 100 gr beyaz çikolata - 60 gr krema - 1 jelatin sac . Karbonat soğuk suda jelatin , krem ısınmasına, çikolata doğrayın jelatin sonra çikolata üzerine dökün ekleyin. Çikolata tamamen eriyene kadar karıştırılır. Bir süre soğumaya bırakın.



Biz bazı Amarena kiraz gerekir ...



Ganache neredeyse ayarlandığında, Dacquoise üzerine dökün. Sonra bazı amarena kiraz ekleyin ...



Sütlü Çikolata Mousse : - 150 gr sütlü çikolata - 3 yumurta sarısı- - 30 gr şeker - 150 gr süt - 5 yemek kaşığı Kirsh (daha fazla ya da daha az zevkinize göre) - 2 jelatin yaprak - 3 yumurta akı ile karıştırın yumurta sarısı Şeker ...




Soğuk suda jelatin hidrat.
hemen karıştırın, ardından sarısı karışımı bunun yarısını dökün bir sos tavasında kaynatın süt getir. Sonra (süt geri kalanı ile) geri tencerede bu karışımı dökün. 85 ° C (185 ° F 179 ° F) 82 ° C ulaşana kadar Sonra her zaman karıştırarak kısık ateşte pişirin. Ardından jelatin (süzülmüş) ekleyin.

Sonra çikolata üzerine dökün (önceden doğranmış). Çikolata tamamen eriyene kadar karıştırılır. Kirsh ekleyin ve oda sıcaklığına ulaşıncaya kadar soğumaya bırakın.



Sert de kadar yumurta beyazlarını çırpın ve çikolata karışımı içine özenle katlayın.



Kalıpları, seviyesini (dondurulmuş kadar) birkaç saat dondurucuda bir spatula ve yeri ile üst doldurun ... Ben ganache (çok cıvık) ile biraz problem vardı ama ben miktarları düzeltilmiş.



Meringues : - 1 yumurta beyazı - 70 gr şeker - 1/2 portakal kabuğu yumurta-beyaz sert kadar şeker ekleyin çırpın. Pürüzsüz kadar dayak tutun. Sonra kabuğu rendesi eklemek ve ince kat. Meringues pişirme kağıdı ile kaplı bir fırın tepsisine üzerinde 2 cm çapında Form ...



1h30 1 için .. Reserve (100 ° C / 212 ° F gibi, düşük ısı) önceden ısıtılmış fırında koyun.



Cam : - 150 gr bitter çikolata - 200 gr krema - 2 jelatin yaprak

Üzgünüm, bu adımın fotoğraf sürmedi.
, Jelatin (önce soğuk suda sulu ve süzülmüş), sonra doğranmış çikolata üzerine dökün eklemek, krem ​​ısıtın tamamen ince bir elekten geçirdikten sonra eriyene kadar karıştırın. 30 ° C / 86 ° F ulaşıncaya kadar soğumaya bırakın. Kalıplardan köpükleri çıkartın ve hemen bir ızgara üzerinde onları sır.

En az 6 saat boyunca buzdolabında defrost. Sonra meringues tabanı süslemeleri ve üstüne bir amarena kiraz yerleştirin.

İçerik http://borekyapiyorum.blogspot.com/ adresine Aittir...
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Tüm Hakları Saklıdır - YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yazılar, yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları börekyapiyorum sitesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz.
2014 Gizemli Börek ve Tatlı Tarifleri...