Fındık Badem Dacquoise

Bir tatlı, fındık sonbahar, kestane, kabak, elma suyu lezzetleri kutlamak için ...Yani, doğranmış fındık badem dacquoise, bir kestane krem, jöleli şarabı, bir kabak Mus ve kabak cam tabakası var.
4 porsiyon yapar

Paça Cider :
- 170 ml elma suyu
- 30 gr şeker
- 3 jelatin sayfaları

Bir gün önce,
5 dakika boyunca soğuk suda jelatin hidratı.
O kaynamaya başladığında, ısı dışarı jelatin ekleyin, şeker bir tencerede şarabı ısıtın. Plastik film ile kaplı bir kap içinde dökün. 1 cm kalınlığında bir tabaka elde etmeye çalışın. Buzdolabında Rezerv.



Badem Dacquoise : - 2 yumurta akı - 70 gr şeker - 80 gr badem zemin - kıyılmış ve kavrulmuş fındık


Pürüzsüz kadar dayak tutmak, şeker ekleyin, sert kadar yumurta akı-çırpın. Ince öğütülmüş badem katlayın ve pişirme kağıdı ile kaplı bir fırın tepsisine üzerinde 1 cm kalınlığında bu karışımı yayıldı. 

Doğranmış fındık serpin ve 15 ila 20 dakika önceden ısıtılmış fırında (orta ısı) koymak.

Bir pasta kesici (aslında kalıp, 7 cm çapında) ile bunun dışında daha sonra kesilmiş daireler soğumaya bırakın. Rezerv.

Kestane Krem : - 100 gr kestane sıkışması - 30 gr yumuşatılmış tereyağı - 1 tatlı kaşığı rum Kırbaç tereyağı. Homojen kadar karıştırın, sonra tereyağı ilave rom ile reçel karıştırın. Rezerv.




Kabak Mousse : - 200 gr balkabağı püresi - 150 gr krema - 1/2 portakal kabuğu - 3 jelatin yaprak İtalyan beze için: - 1 yumurta beyazı - 70 gr şeker - su bir tutam suda pişirin kabak ( 15-20 dakika boyunca tuzu). Sonra bir blender içinde ince karıştırın. Tencerede geri koymak ve nazik ateşte o kadar kurutun (Bu adımın amacı aşan su çıkarmak için). Biz sır yapmak için yaklaşık 50 gr gerekir, çünkü 250 gr püresi almaya çalışın.



5 dakika soğuk suda jelatin hidrat.
Bir tencerede 200 gr balkabağı püresi koyun ısınmasına ve (ısı dışarı) jelatin eklemek kaynamaya başladığında. Çözünmüş oluyor dek karıştırın. Soğumaya bırakın.

Cam için (jelatin olmadan) 50 gr püresi tutun.


İtalyan beze hazırlayın:
O (121 ° C'ye kadar) 119 ° C ulaşana kadar ancak su ile şeker kapağı, küçük bir tencerede şeker koyun, yemek ...

Eğer şeker yemek yaparken, sert de kadar yumurta-beyaz yenerek başlayın. Şeker hazır olduğunda yumurta-beyaz üzerine dökün, oda sıcaklığına ulaşıncaya kadar sürekli yeniyor.

, Beze haline ince kabak püresi katlayın portakal kabuğu ekleyin. Bu zirveleri sonra önceki karışımın içine ince katlayın kıvamına gelinceye kadar çırpın krem.

Meclis :

Sonra (burada 7 cm çapında, 5,5 cm yüksekliğinde) kendi kalıpları koymak, Dacquoise çevrelerinde üzerinde kestane krem ​​tabakası yayıldı. Plastik film ya da parşömen kağıdı ile kalıpları Hat.

Kabak Mus bir ilk ince bir tabaka dökün ...


, Buzdolabı jöleli şarabı çıkarın dışarı küçük daire kesip Mus ilk tabakası üzerine koyun ...

Mus geri kalanı, seviye, bir spatula ile üst ile en üstüne doldurun. Gece dondurucuda yerleştirin.



Cam : - 150 gr beyaz çikolata - 100 gr su (ya da krem) - 50 gr balkabağı püresi - 25 gr şeker - 1,5 jelatin sac


Soğuk suda jelatin hidratı. Isınmasına, kabak püresi ve şeker ile bir tencerede su (ya da krem) koyun. Ne zaman sıcak jelatin ekleyin. Beyaz çikolatayı eritin ve önceki karışım ile karıştırın.
6 saat hizmet öncesi dondurucu ve kalıplardan tatlılar çıkarın. Hala donmuş bunları sır ve cam 40 ° C ulaştığında. :

 Üstüne bir karamelize fındık ile süsleyin.


İçinde :


İçerik http://borekyapiyorum.blogspot.com/ adresine Aittir...
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Tüm Hakları Saklıdır - YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yazılar, yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları börekyapiyorum sitesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz.
2014 Gizemli Börek ve Tatlı Tarifleri...