malak(yöresel)

tüm arkadaşlarıma günaydınlar ve mutlu sağlıklı bir gün diliyorum.bugün sizlerle yöresel  bir lezzet paylaşmak istiyorum.aslında bu göründüğünüz harika lezzeti ben değil komşum yaptı.bende sizlere anlatmaya çalışacağım.


malzemeler:
un
su
pekmez
ceviz
tereyağ
tencereye un konulur ve su ilavesiyle karıştırılarak hafif cıvık bir hamur yapılır ve ocakta pişirilir.pişen hamur  kaşık yardımıyla tepsiye dökülür. ayrı bir tencerede tereyağ eritilirek pekmeze ilave edilir ve ocakta 5 dk kaynatılır.tepsiye döşenen hamurların üstüne tereyağlı pekmez dökülür ve üstü çekilmiş cevizle süslenir.
afiyet olsun.



İçerik http://borekyapiyorum.blogspot.com/ adresine Aittir...
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Tüm Hakları Saklıdır - YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yazılar, yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları börekyapiyorum sitesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz.
2014 Gizemli Börek ve Tatlı Tarifleri...