Vişne ravent`li pelte


malzemeler
  • 2 tane ravent
  • 1 litre  vişne suyu (( (hazir paketlerdeki  visne meyva suyu )))
  • 3 yemek kasik tepeleme nisasta
  • 4 yemek kasik toz seker
  • ceyrek limon suyu
  • 2 tane vanilya sekeri
  • üzerine antep fistigi
hazirlanisi
  • Raventlerin ince kabuklarini soyun ve dograyin incecik
  • Tencereye visne suyunu tentereye koyup orta ateste raventleri icersine katip kaynamaya baslayinca stab mikserden gecirtin.
  • Bir kasenin icersine nisasta koyup yarim bardak su ile cirpin.
  • Toz sekerinizi ve su ile cirpmis oldugunuz nisastayida tencereye katip devam cirpin.
  • Limon suyunu ve 2 tane vanilya sekerinide katip karistirin.
  • Tekrar tencereyi ocagin üzerine alip orta ateste yavas ,yavas karistirarak pisirrin.
  • Kaynamaya baslayinca koyuldugunu göreceksiniz 2 dakika kaynasin ve kaselerinizin icersine kepceyle katin.
  • Cok nefis bir pelte tarifi afiyetler olsun.
  • Ben üzerlerine antep fistigi ile servis yaptim.

İçerik http://borekyapiyorum.blogspot.com/ adresine Aittir...

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Tüm Hakları Saklıdır - YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yazılar, yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları börekyapiyorum sitesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz.
2014 Gizemli Börek ve Tatlı Tarifleri...