HAZİR YUFKA BAKLAVASİ




Malzemeler

  • 1 paket baklava yufkası
  • 250 gram tere yag
  • 2,5 su bardak cekilmis ceviz
Şerbeti
  • 3 su bardak su
  • 3 su bardak toz seker
  • 4-5 damla limon
hazirlanisi
  • Serbetimizi ilk önce kaynadıktan sonra ilik olmali baklavanin üzerine dökerken .
  • Baklava hamurunu 15 -20 dakika önce buz dolabindan cikartin.
  • Hamurun yarisini tepsiye düzgünce koyun .
  • Biz firin tepsisi kullandik dik dörtgen.
  • Orta sismina cevizi hertarafina esit sekilde dökün.
  • Yufgalarin yarisini ise cevizin üzerine koyup dilimleyin.
  • Tere yagi bir tencerede eritelim ve üzerinde olusan köpükleri kasikla alip atalim yani kullanmayalim .
  •  Firinda üzeri nar gibi kizaran deyince 175 derecede pisirelim.
  • Firindan cikinca biraz sogusun .
  • Ilik serbeti ilik baklavanin üzerine kepçe ile her tarafına dökelim.
İçerik http://borekyapiyorum.blogspot.com/ adresine Aittir...

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Tüm Hakları Saklıdır - YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yazılar, yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları börekyapiyorum sitesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz.
2014 Gizemli Börek ve Tatlı Tarifleri...