TUZLU KURABİYE SUSAMLI




malzeme
  • 1 paket margarin125 gram (yumuşak olacak)
  • 1 çay bardak sıvı yag
  • 1 tatli kasik toz seker
  • 1 cay bardak yogurt
  • 1 tatlı kaşık tuz
  • 2 tatlı kaşık elma sirkesi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yumurta (sarisi içine beyazi üstüne)
  • 3 yemek kasik susam
  • aldigikadar un
üzerine
  • 1 yumurta beyazi 
  • susam
Yapılışı:
  • Yumuşak margarin, sıvı yag, toz şeker, tuz, sirke,kabartma tozu, yumurta akı, un karıştırılarak kulak memesi yumuşaklığında hamur yugrulur.
  • Simit şekli  verilir .
  • Önce yumurta beyazina sonra susama batirilip tepsiye siralanir.
  • Önceden isitilmis firinda 175 derecede üzerleri pembe oluncaya kadar  pisirilir.

İçerik http://borekyapiyorum.blogspot.com/ adresine Aittir...

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Tüm Hakları Saklıdır - YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yazılar, yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları börekyapiyorum sitesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz.
2014 Gizemli Börek ve Tatlı Tarifleri...