Nefis Bir Yagli cörek tarifi




Malzemeler:

Yapılışı:

  • Un , süt,maya ve tuzla elleyip  yapışmayacak yumusak  sertlikte bir hamuryugurun.
  • Yaklasik yarim saat mayalanmaya birakin
  • 6 bezeye ayirin hamurunuzu .
  • Tere yaginizi eritin.
  • Her bezeyi oklavayla acip rulo yapin börek yapar gibi.
  • Sonra yaklasik 5 dakika bu sekil bekletin hamurlarinizi.
  • Bu hamurlari tekrar açin  yağlayıp kenarlarını ortaya alarak katlayin.
  • Diyer hamuruda ayni islemi yapip  aralarina erimis tere yagdan fircayla sürün
  • 2 acilmis hamuru üst üste koyup tepsi büyüklügünde acin .
  • Üzerine yumurta sürün ve firinda orta isida pisirin . 
  • Bu yagli cöregi arkadasim Meryem ablamin evinde yapip pisirdi .
  • Kadinlar bir aradaydik gün vardi. 
İçerik http://borekyapiyorum.blogspot.com/ adresine Aittir...

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Tüm Hakları Saklıdır - YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yazılar, yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları börekyapiyorum sitesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz.
2014 Gizemli Börek ve Tatlı Tarifleri...