alzemeler kek İçin
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı şeker
- 1,5 su bardağı un
- 1 su bardağı irmik
- 1/2 su bardağı siyah haşhaş
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartmatozu
- 1 su bardağı meyve suyu
Kreması İçin
- 1 litre süt
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket toz kremşanti
Üzeri İçin
- Çeşitli meyveler (kiwi)
- jöle
hazirlanisi
- Önce kekimizi pisiriyoruz.
- Oda ısısındaki yumurtaları derin bir kaba kırın çırpın.İçine şeker katıp yine çırpın.
- Daha sonra süt ve sıvıyağı ekleyip yine çırpın.
- Daha sonra irmik ,haşhaş katıp çırpın.
- Un ,kabartmatozu ve vanilyayı da eleyerek karışıma ekleyip tekrar çırpıp karışımı margarinle yağladığınız büyük kare borcaba dökün.170 derecedeki fırında pişirin.
- Bıçak batırdığınızda kek bıçağa yapışmıyorsa pişmiş demektir.
- Yaklaşık 40 dakikada pişer.Çıkan keki soğumaya bırakın.
- Soğuyunca 1 su bardağı meyve suyu ile ıslatın
- Ben portakal suyu kullandım.Diğer tarafta muhallebisini yapın.
- Tencereye süt,un,şekeri alıp karıştırarak pişirin
- Ilınınca içine kremşantiyi katıp bir güzel çırpın.Karışımı kekin üzeine dökün yaklasik 3 saat soguk bir yerde bekletin üzeri kapali bir sekilde .
- Servisden önce çeşitli meyvelerle süsleyin
- Ben kiwi kullandim 5 tane kiwi yeterli geldi borcammin icersine .
- Jöleyi de tarifine göre hazirlayip meyvanin üzerine dökün.
- Yilbasinda bu nefis pastayi yaptim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder