HAŞHAŞLI MEYVELİ TATLI






alzemeler  kek İçin
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı şeker
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 su bardağı irmik
  • 1/2 su bardağı siyah haşhaş
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartmatozu
  • 1 su bardağı meyve suyu

Kreması İçin
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket toz kremşanti

Üzeri İçin
  • Çeşitli meyveler (kiwi)
  • jöle

hazirlanisi

  • Önce kekimizi pisiriyoruz.
  • Oda ısısındaki yumurtaları derin bir kaba kırın çırpın.İçine şeker katıp yine çırpın.
  • Daha sonra süt ve sıvıyağı ekleyip yine çırpın.
  • Daha sonra irmik ,haşhaş katıp çırpın.
  • Un ,kabartmatozu ve vanilyayı da eleyerek karışıma ekleyip tekrar çırpıp karışımı margarinle yağladığınız büyük kare borcaba dökün.170 derecedeki fırında pişirin.
  • Bıçak batırdığınızda kek bıçağa yapışmıyorsa pişmiş demektir.
  • Yaklaşık 40 dakikada pişer.Çıkan keki soğumaya bırakın.
  • Soğuyunca 1 su bardağı meyve suyu ile ıslatın
  • Ben portakal  suyu kullandım.Diğer tarafta muhallebisini yapın.
  • Tencereye süt,un,şekeri alıp karıştırarak pişirin
  • Ilınınca içine kremşantiyi katıp bir güzel çırpın.Karışımı kekin üzeine dökün yaklasik 3 saat soguk bir yerde bekletin üzeri kapali bir sekilde  .
  • Servisden önce çeşitli meyvelerle süsleyin 
  • Ben kiwi kullandim 5 tane kiwi yeterli geldi borcammin icersine .
  • Jöleyi de tarifine göre hazirlayip meyvanin üzerine dökün. 
  • Yilbasinda bu nefis pastayi yaptim.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Tüm Hakları Saklıdır - YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yazılar, yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları börekyapiyorum sitesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz.
2014 Gizemli Börek ve Tatlı Tarifleri...