BELIS TATLISI

   



malzemeler

  • 1 paket hazir baklavalik yufga yarim kilo 500 gramlik 
  • 5 tane yumurta 
  • 400 gram ciy kirema
  • 1 su bardak irmik 
  • 1 su bardak ay cicek yag
  • 1 su bardak toz seker
  • 2 tane kabartma tozu
  • 2 tane vanilya sekeri
serbeti icin malzemeler
  • 2,5 su bardak toz seker
  • 3 su bardak su
  • ceyrek limon suyu
hazirlanisi

  • Derin bir kabin icersinde yumurtalari ve sekeri birlikde cirpin.
  • Ay cicek yag irmik ve ciy kiremayi katip devam cirpin.
  • Vanilya sekeri ve kabartma tozunuda katip devam cirpin.
  • Firin tepsisine bir yufga koyun ve üzerine 3 yemek kasik harcinizdan döküp hertarafina sürün
  • Bu karisimdan yaklasik 15 tane yufganin her katina 3 yemek kasik dökerek firca ile sürün .
  • Kalan harcinizi son yufganin üzerine dökün hertarafina geleceksekilde firca ile sürüp firinda pisirin üzeri nar gibi oluncaya kadar.
  • Önceden haslayin serbetinizi tatlida serbetde ilik olsun tatlinin hertarafina kepce ile dökün .
  • tatli serbeti iyice cekdikden sonra bicakla kesip servis yapin .
  • Bu nefis tatliyida yilbasinda misafirlarim icin yaptim.

İçerik http://borekyapiyorum.blogspot.com/ adresine Aittir...
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Tüm Hakları Saklıdır - YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yazılar, yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları börekyapiyorum sitesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz.
2014 Gizemli Börek ve Tatlı Tarifleri...