- 1 paket hazir baklavalik yufga yarim kilo 500 gramlik
- 5 tane yumurta
- 400 gram ciy kirema
- 1 su bardak irmik
- 1 su bardak ay cicek yag
- 1 su bardak toz seker
- 2 tane kabartma tozu
- 2 tane vanilya sekeri
serbeti icin malzemeler
- 2,5 su bardak toz seker
- 3 su bardak su
- ceyrek limon suyu
hazirlanisi
- Derin bir kabin icersinde yumurtalari ve sekeri birlikde cirpin.
- Ay cicek yag irmik ve ciy kiremayi katip devam cirpin.
- Vanilya sekeri ve kabartma tozunuda katip devam cirpin.
- Firin tepsisine bir yufga koyun ve üzerine 3 yemek kasik harcinizdan döküp hertarafina sürün
- Bu karisimdan yaklasik 15 tane yufganin her katina 3 yemek kasik dökerek firca ile sürün .
- Kalan harcinizi son yufganin üzerine dökün hertarafina geleceksekilde firca ile sürüp firinda pisirin üzeri nar gibi oluncaya kadar.
- Önceden haslayin serbetinizi tatlida serbetde ilik olsun tatlinin hertarafina kepce ile dökün .
- tatli serbeti iyice cekdikden sonra bicakla kesip servis yapin .
- Bu nefis tatliyida yilbasinda misafirlarim icin yaptim.
İçerik http://borekyapiyorum.blogspot.com/ adresine Aittir...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder