Malzemeler;
1 su bardağı irmik
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı ince çekilmiş fındık
1 çay bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
Alabildiği kadar un
Şerbeti için;
4 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
1/2 adet limon suyu
1 paket vanilya
Yapılışı;
Bir tencerede önce şerbeti hazırlamak için şeker ve suyu karışırarak iyice kaynatalım. Limon ve vanilyayı ilave edelim. Biraz daha kaynatıp altını kapatalım. Yoğurma kabına tüm malzemeyi koyup karıştıralım üzerine un ekleyerek yoğuralım. Çok sert olmayan bir hamur elde edelim. Hazırladığımız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizle şekil verelim. Yağlanmış fırın tepsisine dizelim. Önceden ısıtılmış fırında üstleri kızarana kadar pişirin. Fırından çıktıktan sonra ılıyan şerbetimizi şekerparelerin üzerine dökelim. Üzerine başka bir tepsi çevirip şerbetin iyice çekmesini sağlayalım. (Bazı tariflerde şekerparelerin üzerine yumurta sürülüyor ben bu şekilde sade daha çok seviyorum) Soğuduğunda servis tabaklarına alıp afiyetle yiyelim.
Şekerpare şifası;
01. Anne sütünü artırır.
02. Vücut direncini artırır. Kuvvet verir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder