Kalburabastı


Kalburabastı
 
Malzemeler;
 
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı karbonat
Alabildiği kadar un

İçi için;
 
1 çay bardağı fındık(ince çekilmiş)

Şerbeti için;
 
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1/2 adet limon suyu

Yapılışı;
 
Önce şerbetimizi hazırlıyalım. Soğuması için kaldıralım. Hamur yoğurma kabımızda tüm malzemelerimizi kullanarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim. Hamurumuzu biraz dinlendirelim. Dinlenen hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp bir rendenin veya kalburun ters tarafında elimizle bastırarak avuç içi büyüklüğünde büyütelim. Hamuru büyütürken, rende veya kalburun hamuru şekillendirmesini sağlayalım. Ortasına çekilmiş fıdık içi koyup düzgün bir şekilde kapatalım. Önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirelim Soğutulmuş şerbetimizi dökelim. Tatlımız şerbetini çektiğinde servis tabağına koyup afiyetle yiyelim.

Kalburabastının şifası;
 
01. Şişmanlatır, kanı fazlalaştırır.
02. Aç karna yenilirse vücudun kuvvetini artırır.
03. Göğsü yumuşatır, balgamı giderir.
04. Karın ağrısını giderir.
05. Karaciğeri besler.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Tüm Hakları Saklıdır - YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yazılar, yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları börekyapiyorum sitesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz.
2014 Gizemli Börek ve Tatlı Tarifleri...