Hamur için malzeme
- 4 su bardak ılık su (ben sade süt kullandim)
- 2 çorba kaşık kuru maya
- aldıgi kadar un
- tuz
- 1 kilo ıspanak
- 2 adet sogan
- 2 tatli kasik pul biber
- 400 gram böreklik peynir
- 1 cay bardak ay cicek yagi
- 1 cay kasik kara biber
- Ilık suyun içine mayayı eritip unu ve tuzu da katip yumusak bir hamur yugurun.
- Hamurun üzerini kapatarak mayasının gelmesini bekleyin.
- Ic malze me icin ispanagi iyice yikayip dograyin.((kesinlikle kavurmayin zaten kolayca pisen ve daha güzel oluyor ciy ispanak ))
- Sogani soyup incecik dograyin.
- Bir derin kabin icinde peyniride ufalayip karistirin.
- Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopararak elinizde yuvarlayın.
- Yumakları tezgahin üzerine un layip merdane ile yardımı ile açın.
- Açtığımız hamurun bir tarafına hazırladıgımız iç malzemesinde koyarak kapatin.
- Pitza tavasinin içerisnde gözlemeyi sagli sollu çevirerek pişirin.
- Afiyetler olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder