mayalı tava ekmeği

tüm arkadaşlarıma ve ziyaretçilerime iyi akşamlar diliyerek  tüm TÜRKİYE  ye başsağlığı diliyorum.inşallah bu şehit haberleri son olur ve evlere  ateş düşmez.ALLAHım hepimizin çocuklarını bize bağışlasın inşallah dileklerimle bu akşam  sizlerle tavada yapabileceğiniz puf puf yumuşacık ekmek tarifi paylaşmak istiyorum.



derin bir kabın içine yaklaşık 1 kilo un konur ve ortası açılır.1 pk yaşmaya veya pakmaya ilave edilir.az tuz ilave edildikten sonra azar azar ılık su eklenerek yumuşak bir hamur yapılır.hamurun üzeri kapatılarak 1 saat mayalnması beklenir.
mayalan hamurdan elle koparılıp düz tahtata el yardımıyla açılarak bir süre mayalanması beklenir.mayalan hamurlar yanmaz tavada altı üstü kızarana kadar pişirilir.sıcakken tereyağla yağlanarak servis yapılır.
afiyet olsun.


İçerik http://borekyapiyorum.blogspot.com/ adresine Aittir...
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Tüm Hakları Saklıdır - YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yazılar, yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları börekyapiyorum sitesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz.
2014 Gizemli Börek ve Tatlı Tarifleri...