TUZLU KEK




malzemeler
  • 1,5 su bardak misir unu
  •  1,5 su bardak un
  • yarim  su bardak ay cicek yag
  • 3 tane yumurta
  • 1 pk kabartma tozu
  • tatli kasik tuz
  • 1 tutam toz seker
  • 200 gram peynir
  • 1 tutam dere otu (ben kuru sunu kullandim dere otunun )
  • 1 su bardak  süt
  • üzerine 1 tane yumurta sarisi ve susam
hazirlanisi

    • Yumurtalar  süt, sıvıyağ,  seker ve tuz ekleyerek çırpılmaya devam edilir.
    • Un ve kabartma tozu da elenerek içinecirpilir.
    • Peyniri kücük dilimleyip icersine kasik dere otunuda birlikde karistirin.
    • Yağlanmış tepsiye dökülür.
    • Üzerine yumurtanin sarisini fircayla sürüp  susam serpilir.
    • Önceden ısıtılmış fırında pişirilir 175 derecede .
    İçerik http://borekyapiyorum.blogspot.com/ adresine Aittir...
    Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder

     
    Tüm Hakları Saklıdır - YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yazılar, yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları börekyapiyorum sitesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz.
    2014 Gizemli Börek ve Tatlı Tarifleri...