irmik helvasi









MALZEMELER


  • 3 yemek kasik aycicek yag
  • 400 gram irmik 
  • 5 yemek kasik mor hashas
serbeti icin malzeme
  • 2 su bardak toz seker
  • 2,5 su bardak su

hazirlanisi

  • Sebetinizi kaynatin hazir olsun .
  • Teflon bir tavada ilk önce 3 yemek kasik aycicek yagda irmigi  ve hashasi kavurun.
  • Orta hateste bir tahta kasikla karistirarak.
  • Pembelesince tencereyi isinin üzerinden cekin kenara.
  • Yavas yavas karistirarak serbeti kepce ile üzerine dökün..
  • Tekrar altini kapatmin oldugunuz ocagin üzerine birakin tencereyi tencerenin kapagi kapali sekilde demlensin .
  • Yaklasik yarim saat dinlendikten sonra bir karistirip servis yapin.
İçerik http://borekyapiyorum.blogspot.com/ adresine Aittir...
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Tüm Hakları Saklıdır - YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yazılar, yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları börekyapiyorum sitesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz.
2014 Gizemli Börek ve Tatlı Tarifleri...