malzemeler
- 1 kilo un
- Ilik süt
- 1 su bardak sivi yag
- 2 tane yumurta beyazi (sarisini üzerine ayirin )
- 2 cay kasik tuz
- 1 yemek kasik toz seker
- 1 tane yas maya
ic mazmeler
- 1 kase cekilmis ceviz
- 2 su bardak kadar sari Haşhaşlı
- 1 su bardak sivi yag aycicek yag
- 1 tatli kasik tuz
üzerine
- 2 tane yumurta sarisi
- 1 tutam toz seker
- 2 yemek kasik süt
- susam
hazirlanisi
- Hamurumuzu yumusak yuguralim .
- Un ,tuz ,sivi yag yumurta beyazi,toz seker ,yas maya , derin bir kabin icersine alalim.
- Yumurtanin beyazini hamurun icersine katalim sarisini üzerine sürmek icin ayiralim .
- Süd ilik olursa daha iyi olur hamurumuz kolay kisa sürede mayalanir yavas ,yavas süt ekleyerek yugurun .
- Mayalanan hamuru üc parcaya bölün.
- Tezgahin üzerine sivi yag damlatin hamuru acin dikdörtgen seklinde
- Dise dokunur ceviz ,yag ve hashasi ilk önce iyice karistirin.
- Acmis odugunuz hamurun üzerine hashasli karisimdan kasikla sürün.
- Hamurunuzu rulo yapin bir ucdan diyer uc kisma dogru.
- Hamuru esit pacalarda bicakla kesip firin tepsisine siralayin.
- Diyer kalan hamurada ayni islemi yapin yumurta sarisina 2 yemek kasik süt 1 tutam sekerle cirpip pogacalarin üzerine sürün.
- Susam üzerlerine sepileyelim .
- Önceden isitilmis firinda 175 derece firinda pisirelim üzerleri nar gibi pembe oluncaya kadar
İçerik http://borekyapiyorum.blogspot.com/ adresine Aittir...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder