malzemeler
- 300 gram margarim
- 275 gram seker
- 4 tane yumurta
- 375 gram un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 cay kasik karbonat
- 5 yemek kasik süt
- 1 tutam tuz
- 1 paket vanilya sekeri
- yarim cay bardak cikolata kiriklari
- üzerine 200 gram blok sütlü cikolata
hazirlanisi
- Margarin ,seker ve yumurtayi derin bir kabin icersinde iyice cirpin.
- Süt ,tuz , vanilya sekerinide icersine ilave edip devam cirpin.
- Un ,karbonat ve kabartma tozu karistirp yavas yavas ellek ile eleyin bir tarafdanda el cirpma teli ile cirpin.
- Cikolata kiriklarini en sok katip karistirin.
- Kalibin icersini yaglayim unlayin kek hamurunu icersine döküp önceden isitilmis firinda 175 derecede pisirin .
- Kek pisdikden sonra soguyunca üzerine cikolatayi bir kasenin icersnine kiyin.
- Bir tencereye 1 su bardak kadar su koyup kaseyide icersine yerlestirip cikolatayi eritin .
- Dikdat edin cikolatanin icersine su kacmasin kaseniz derin olsun.
- Kekin üzerine cikolatayi dökün sogumaya birakin.
İçerik http://borekyapiyorum.blogspot.com/ adresine Aittir...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder