Malzemeler:
- 250gr yumuşak tereyeğı
- 2 adet yumurta
- 1/2 su bardağı tozşeker
- 4 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 2 yemek kasik mor Haşhaş
- 2 yemek kasik irmik
- 1 paket vanilin
- 4 su bardağı su
- 3,5 su bardağı tozşeker
- 2 yemek kasik bal
- 1/2 limon suyu
- 1 cay nadak süt
- İrmik
- mor Haşhaş
İçi İçin
- Ceviz
Hazırlanışı
- Şerbet için bütün malzemeyi tencereye koyup yaklaşık kaynatıp soğumaya bırakın.
- Tatlının hamuru için bütün malzemeyi karıştırıp ele yapışmayan kulak memesi kıvamında bir hamur yugurun
- Hazırlanan hamurdan ceviz büyüklüğünde patçalar kopartıp avucumuzun içince hamuru inceltip ortasına ceviz koyup kapatıp elimizle yassılayarak yuvarlayarak şekil verin...
- Haşhaş ve irmik gi bir cay tabagina koyun .
- Hazirladiginiz tatlilari ilk önce südün icersine batirip cikartin sonra irmik ve Haşhaşin icersine bulayin.
- Firin tepsisine siralayin ve 175 derecede pisirin..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder