BAL PARMAK TATLISI


 




























Malzemeler:
  • 250gr yumuşak tereyeğı
  • 2 adet yumurta
  • 1/2 su bardağı tozşeker
  • 4 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kasik mor Haşhaş
  • 2 yemek kasik irmik
  • 1 paket vanilin
Şerbeti İçin
  • 4 su bardağı su
  • 3,5 su bardağı tozşeker
  • 2 yemek kasik bal
  • 1/2 limon suyu
Üzeri İçin  

  • 1 cay nadak süt
  •  İrmik 
  • mor Haşhaş


İçi İçin 


  •   Ceviz


Hazırlanışı


  • Şerbet için bütün malzemeyi tencereye koyup yaklaşık  kaynatıp soğumaya bırakın.
  • Tatlının hamuru için bütün malzemeyi karıştırıp ele yapışmayan kulak memesi kıvamında bir hamur yugurun
  • Hazırlanan hamurdan ceviz büyüklüğünde patçalar kopartıp avucumuzun içince hamuru inceltip ortasına ceviz koyup kapatıp elimizle yassılayarak yuvarlayarak şekil verin...
  • Haşhaş  ve irmik gi bir cay tabagina koyun .
  • Hazirladiginiz tatlilari ilk önce südün icersine batirip cikartin sonra irmik ve Haşhaşin icersine bulayin.
  • Firin tepsisine siralayin ve 175 derecede pisirin..
İçerik http://borekyapiyorum.blogspot.com/ adresine Aittir...
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Tüm Hakları Saklıdır - YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yazılar, yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları börekyapiyorum sitesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz.
2014 Gizemli Börek ve Tatlı Tarifleri...