CEVİZLİ POĞAÇA






malzemeler
  • 2 su bardak ilik süt
  • 2 tane yumurta beyazi (sarisi üzerine sürmek icin ayirin.
  • 1 tane yas maya (40 garamlik )
  • 200 gram tere yag
  • aldigi kadar un
  • 1 su bardak toz  seker
  • 2 tane vanilya sekeri
  • 1 su bardak cekilmis ceviz
hazirlanisi
  • Yumurtayi sarisindan ayirin .
  • sarisini pogacanin üzerine sürmek icin ayirin.
  • Derin bir kabin icersinde hamurunuzu unu yavasca ekleyerek yugurun.
  • Cevizi dise dokunur sekilde kiyip hamurun icersine ekleyin iyice yugurup yarim saat mayalanmaya birakin.
  • Mandalina büyüklügünde beze cikartip tepsiye üzerine bastirarak sekillerini verin.
  • Yumurtanin sarisini sürüp önceden isitilmis firinda 180 derecede üzerleri nar gibi oluncaya kadar pisirin.
  • Afiyetler olsun.
İçerik http://borekyapiyorum.blogspot.com/ adresine Aittir...

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Tüm Hakları Saklıdır - YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yazılar, yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları börekyapiyorum sitesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz.
2014 Gizemli Börek ve Tatlı Tarifleri...