Başka bir versiyonu tropezienne kavrulmuş Kirsch ile kiraz, vişne sorbe ve bazı meringues burada.
6 porsiyon yapar
Brioche :
- 75 gr un
- 45 gr bütün yumurta
- 30 gr tereyağı (yumuşatılmış)
- 12 gr şeker
- 3 gr maya
- 1/2 çay kaşığı tuz
- Inci şeker
Geniş bir kapta, tereyağı ve inci şeker hariç tüm malzemeyi karıştırın.
Sonra hamur kazanç güçlü kadar 5 dakika yoğurun ...
Tereyağı ekleyin ve 5 ila 10 dakika süreyle yoğurma tutun. 1 saat boyunca oda sıcaklığında bir yükselmeye izin verir. Sonra gece (plastik film ile kapak) üzerinden buzdolabında hamur ve yer yumruk.
gün sonra, buzdolabı hamuru çıkarın ve 6 parçaya kesilmiş. Şekil topları.
Sonra torus (yani çörek hehe) şekil. (Sıcaklık göre) 1 ila 2 saat yükselmeye izin
Yumurta yıkama ve inci şeker serpin.
10-15 dakika boyunca (yüksek sıcaklık) bir fırında yerleştirin. Rezerv.
Beze Sticks : - 1 yumurta beyazı - 60 70 gr şeker Bu adım gün önce yapılabilir. sert sonra hep dayak, 2 kez şeker ekleyin kadar yumurta akı çırpın.
Beze bu 5 mm kalınlığında pişirme kağıdı ile kaplı bir fırın tepsisine üzerinde bir pasta çanta ve boru yerde bunu bittiğinde. 90 ° C de 2 saat süre ile bir fırında pişirilir. Bir hermetik kapta tutun.
Kavrulmuş Kiraz : - (çekirdek olmadan) 100 gr kiraz - 10 gr şeker - 1/2 limon suyu - 15 gr kirsch Kızartma şeker ve limon suyu ile kiraz ...
Pismeye, tava onları almak ama suyu verelim. Kirsch ekleyin ve bir şurup dokusunu elde edene kadar pişirme tutun. Kiraz Bu şurubu dökün.
Tropezienne Krem :
Gerçek tropezienne krem hala bir sır olduğundan ben krema ile karışık bir vanilyalı mousseline krem yaptı.
- 125 gr süt - 30 gr şeker
- 2 yumurta sarısı
- 8 gr un
- 5 gr nişasta
- 1/2 toz vanilya
- 2 gr jelatin (1 sayfa)
- 60 gr tereyağı (yumuşatılmış)
- 125 gr soğuk krem
Karbonat jelatin içinde soğuk su.
Geniş bir kapta, şeker sarısı yendi. Sonra unları ekleyin tekrar yendi.
O sarısı karışımın üzerine dökün kaynamaya başladığında, bir tavada süt ısıtın. Homojen hale gelene kadar kırbaç.
Sonra geri tavada Bu karışımı dökün ve koyulaşıncaya kadar (her zaman dayak) pişirin.
Isı, daha sonra vanilya dışında jelatin ekleyin. Büyük bir kapta krem dökün ve hemen buzdolabında 1 saat koyun.
Krem soğuk olduğunda, yumuşak olsun beat it.
Bu arada kabarık kadar tereyağı kırbaç ...
Krema tereyağı gibi aynı sıcaklıkta olduğunda, sonra 2 veya 3 kez, bir araya kırbaç.
Çok soğuk bir kapta krem kırbaç ...
2 ya da 3 kez önceki karışımın içine ince olarak katlayın. Bir pasta çanta Rezerv ...
Bir ile fırçalayın 2'de börek kesin 30 gr su yapılmış şurup, 15 gr şeker ve 15 gr Kirsch . Krem cömert bir tabaka sürün.
Ve diğer yarısı ile kaplayın ...
, Büyük bir tabak içinde bir tropezienne koyun isterseniz pudra şekeri ile serpin. Delik bazı kavrulmuş kiraz koyun. Tropezienne yanındaki biraz daha kavrulmuş kiraz düzenleyin.
Ardından, tropezienne üzerinde kiraz sorbe bir kepçe koymak meringues bazı sopalarla ile süsleyin. Hemen servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder