fındık kremalı çiçek poğaça

tüm arkadaşlarıma ve ziyaretçilerime iyi akşamlar dileyerek sevgilerimi gönderiyorum.bugün sizlerle sunumu çok şık ,çay saatleri için güzel bir tarif vermek istiyorum.sizlerde bu tarifi denemek isterseniz buyrun bakalım.


malzemeler:
2 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 küp yaş maya
2 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar un
1 yumurta sarısı
1 kase fındık kreması
ılık sütün içine sıvı yağ  ve maya eklenir.toz şeker ve tuz ilave edildikten sonra karıştırılarak maya eritilir.karışıma azar azar un eklenerek yumuşak bir hamur yapılır.hamur mayalanması için üzeri kapatılarak yarım saat bekletilir.
mayalanan hamur ikiye  bölünür merdaneyle büyük servis tabağı kadar açılır.açılan hamurlardan birine fındık kreması sürülür.diğer hamur kremalı hamurun üzerine kapatılır.



hazırlanan hamur fırın tepsisine alınır.tam ortasına bastırmadan küçük bir kase konur.kasenin kenarından başlayarak hamur üçgen dilimlere kesilir.



üçgen dilimlerin ikisi karşılıklı bükülerek şekil verilir.üzerine yumurta sarısı sürülen çiçek poğaça tepside 20 dakika mayalandıktan sonra 200 derece fırında pişirilir.
afiyet olsun.

İçerik http://borekyapiyorum.blogspot.com/ adresine Aittir...
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Tüm Hakları Saklıdır - YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yazılar, yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları börekyapiyorum sitesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz.
2014 Gizemli Börek ve Tatlı Tarifleri...