cevizli haşhaşlı çörek tarifi

tüm arkadaşlarıma ve ziyaretçilerime iyi akşamlar dileyerek sevgilerimi gönderiyorum.hafta sonuna girerken kapanışı lezzetli bir çörekle yapmak istiyorum.sizlerde bu tarifi denemek isterseniz buyrun bakalım.


malzemeler:
1 kilo un
1 küp yaşmaya
az tuz
gözkararı un
içi:
1 kase haşhaş
1 su bardağı sıvıyağ
1 küçük kase ceviz
üzeri:yumurta sarısı
not:ekmek fırınından hamur alabilirsiniz.
derin bir kabın içine un alınır.ortası hauz gibi açılır.maya elle ufalanarak eklenir.az tuzda eklendikten sonra azar azar ılık su ilave edilerek yumuşak bir hamur yapılır.hamurun üzeri kapatılarak mayalanması beklenir.
mayalanan hamur 3-4 bezeye bölünür.geniş bir tezgahta un serperek merdaneyle açılır.


açılan hamura kaşıkla sıvıyağ gezdirilir ve üzerine haşhaş ve cevizde  da eklenerek hamurun heryerine sürülür.


bu şekilde hazırlanan hamur keardan başlanar rulo sarılır.


rulo yapılan hamur elle kendi etrafında çevirilir.


bu şekilde hazırlanan hamur dilimlenerek tepsiye birleşik olarak dizilir.


tepsiye dizilen çöreklerin üzerine yumurta sarısı sürülür.ve 200derece fırında pişirilir.pişen çöreklerin üzerine sıcakken  nemli bir bez örtülür ve 15 dk dinlendirilir.


İçerik http://borekyapiyorum.blogspot.com/ adresine Aittir...
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Tüm Hakları Saklıdır - YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yazılar, yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları börekyapiyorum sitesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz.
2014 Gizemli Börek ve Tatlı Tarifleri...