tavuklu pilav nasıl yapılır

tüm arkadaşlarıma ve ziyaretçilerime iyi akşamlar dileyerek sevgilerimi gönderiyorum.her gününüz sağlıklı mutlu huzurlu geçsin dileklerimle bugün sizlerle tavuklu pilavın tarifini paylaşmak istiyorum. PİRİNÇ memleketi OSMANCIK ta tüm davetlerde ve düğülerde yapılan  bu pilavı sizlerde denemek isterseniz buyrun bakalım.


malzemeler:
2 tane tavuk butu
2 su bardağı osmancık pirinci
1 küçük kase haşlanmış nohut
2 yemek kaşığı tereyağ
az sıvıyağ
su
öncelikle pirincimiz ayıklanır ve tuzlu sıcak suyla ıslatılır.tauk butları yıkanır ve tencereye alınır.üzerini  geçecek kadar su eklenerek ,az tuz ilavesiyle haşlanır.
tencerede tereyağ eritilir,içine az sıvıyağ eklenir.yıkanıp süzülen ıslatılmış pirinç eklenerek kısık ateşte kavrulur.
5-10 dakika kavrulan pirince kaynar tavuk suyu ve haşlanmış nohut ilave edilerek karıştırılır ve kısık ateşte pişirilir.
NOT:2 su bardağı pirince 3 su bardağı tavuk suyu kullanılacak.sade su veya yarıyarıya tavuk suyu ve sıcak suyuda kullanılabilir.
suyunu çeken pilav ocaktan alınır.haşlanmış tavuk etleri elle didilerek pilavın üzerine serpilir.20 dk dinlendirilen pilav karıştırılarak servis yapılır.
afiyet olsun.




İçerik http://borekyapiyorum.blogspot.com/ adresine Aittir...

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Tüm Hakları Saklıdır - YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yazılar, yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları börekyapiyorum sitesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz.
2014 Gizemli Börek ve Tatlı Tarifleri...