malzemeler
- 2-3 bardak elenmiş un
 - 125 gr. Tereyağı  (margarin)
 - 2 çay bardağı pudra  şekeri
 - 4 yemek kasik irmik
 - 2 yumurta
 - 1 paket kabartma tozu
 - 1 paket vanilya şekeri
 - 1 tutam tuz
 
Şerbet 
- Üç su bardağı toz şeker
 - Üç buçuk su bardağı su
 - 1 yemek kaşığı limon suyu
 
Hazırlanışı
- Yumurta, margarin ve toz şekeri derin kabın içinde bir çırpıcın pürüzsüz hale gelene kadar ilk önce bir mikserlen çırpın.
 - Üzerine elenmiş un, irmik , vanilya şekeri, bir tutam tuzu , kabartma tozunu ilave edip hamurunuzu yoğurun.
 - Şekerpare hamurundan parçalar koparıp avucunuzun içinde yuvarlayarak şekil verin.
 - Hafif yassılaştırarak yağlanmış fırın tepsisine şekerpareleri aralıklarla dizip ortalarına birer adet fındık koyun.
 - Sekillerini arzunuza göre yapin rendeyide bastira bilirsiniz tatliya sekil vermek icin.
 - Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında, üzerleri hafif pembeleşene kadar pişirin.
 - Şekerparenin şerbeti için, bir tencerede toz şeker ve suyu kaynatın.
 - Şerbet kaynamaya başladıktan sonra limon suyunu ekleyin.
 - Fırından çıkan sıcak şekerparelerin üzerine ilik şerbeti dökün
 - Birer lokmalik bu sekilde dahada güzel oluyor normalde ceviz büyüklügünde yapariz bunlar birazdaha kücük oldular .
 - Şekerpareler şerbeti iyice çektikten sonra servise sunabiliriz.
 
İçerik http://borekyapiyorum.blogspot.com/ adresine Aittir...

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder