HAŞHAŞLI KATMER




malzemeler


  • Bir paket margarin yag (eritilmiş) Ben ay cicek yag tercih yaptim
Hamur için malzeme 


  • Bir kilo un
  • İki çay kaşıkı tuz
  • ilik su
  • 1 tatli kasik kabartma tozu
Haşhaşlı iç harci 


  • Bir bardak sıvı yag
  • Yarım paket hazır haşhaş ezmesi
  • 1 cay bardak ince cekilmis findik 

hazirlanisi


  • Hamuru yugurup 8-10 dakika dinlendirin.
  • Mandalina büyüklügünde bezeler yapip elinizle acip hashastan 3 yemek kasik hasasi sürün
  • ayni islemi tekrar yapin hamuru üst üstte koyup kenallarini ortaya dogru katlayin ve
  • merdaneylen acin
  • Saciniz yoksa pitza tavasinda veya bir büyük teflon tavanin icersinde pisire bilirsiniz. pitza tavasinda yavas yavas pisirin .
  • Katmerler piserken bir fircayla üzerlerine sivi yag sürün.  Katmeri cevirerek sagli sollu pisirin .Hashasiniz yoksa takinli veya sade katmerde cok güzel oluyor

İçerik http://borekyapiyorum.blogspot.com/ adresine Aittir...


Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Tüm Hakları Saklıdır - YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yazılar, yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları börekyapiyorum sitesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz.
2014 Gizemli Börek ve Tatlı Tarifleri...