irmik tatlisi fistikli

irmik helvasi fistikli


malzemeler
  • 500 gram irmik

  • 1/2 litre süt

  • 5 corba kasik tere yag

  • 400 gram toz seker

  • 100 gram yer fistigi

  • 100 gram hindistan cevizi üzerine kullanmak icin

hazirlanisi
  • Teflon  derin bir tencereye tere yagi katin.

  • Kabuksuz yer fistigini  ve irmigi ilave edip orta hateste kavurun sürekli bir tahta kasikla karistirak.

  • Soguk sütü yavas yavas tencereye katin bir tarafdanda karistirin sürekli.

  • Toz sekeri südün ardindan ilave edip iyice bir karistirin .

  • Ocagi kapatip tencereye bir kapak kapatip helvanin 20 dakika kadar dinlenmesi lazim.

  • Elinize bir er kasik alip yuvarlayin helvanizdan orta kismina fistik denk  getirin.

  • Ben hindistan cevizine beledim top helvalarimi.

İçerik http://borekyapiyorum.blogspot.com/ adresine Aittir...

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Tüm Hakları Saklıdır - YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yazılar, yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları börekyapiyorum sitesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz.
2014 Gizemli Börek ve Tatlı Tarifleri...