REVANi ;REVANi ispanakli Revani nefis bir tarif





malzemeler


  • 4 tane yumurta
  • 1 su bardak un
  • 1 su bardak irmik
  • 1 su bardak toz şeker
  • 1 su bardak ispanak püresi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardak aycicek yagi
  • Limon kabugu rendesi
Serbeti için
  • 4 su bardak su
  • 3 su bardak toz şeker
  • ceyrek limon suyu
üzerine



  • Beyaz cikolata
  • Antep fistigi cekilmis

hazirlanimi



  • Benim sevdigim tatlilardan daha öncede yapmistim bir kez simdi yeniden hazirladim yesil revani ve zebra pastaylan beraber arkadaslarim icin.
  • Öncelikle şerbeti kaynatırız bir kac tasim kaynayinca ilimaya birakiyoruz
  • Taze ispanak kullandim.
  • 6-7 yaprak ispanak yikayip az suda haslayin ve mikserden gecirin 1 su bardagi kadar olsun .
  • Normal tarifde yogurt katiliyor yoksa ispanak yogurt kullanin .
  • Diger tarafta aynı kekhamuru hazırlar gibi hamurumuzu hazırlarız .
  • 170 derece fırına süreriz.
  • Piştikten sonra tatlimiz iliyinca şerbetimizi ılık olarak üzerine dökeriz.
  • üzerine ben beyaz cikolata ve antep fistigini cekilmisini kullandim 

 
Bu nefis bir pastaydi Hatice ablam hazirlamis hazir paketlerde malzemesini katip firina verinenlerden .Güzel cok leziz ve hafifti




İçerik http://borekyapiyorum.blogspot.com/ adresine Aittir...
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Tüm Hakları Saklıdır - YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yazılar, yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları börekyapiyorum sitesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz.
2014 Gizemli Börek ve Tatlı Tarifleri...