Kızarmış Kurabiye

Malzemesi:
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı şeker
1 çorba kaşığı tarçın
4 çorba kaşığı yağ
Aldığı kadar un
Kızartmak için yağ
Üzeri için pudra şekeri
Yapılışı:
Yoğurma kabına yoğurdu, şekeri, yağı,tarçının birazını ekleyin.Unu yavaş yavaş ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında hamur yapılır.Hamur tezgaha alınıp merdane ile açılır.Küçük veya orta bir bardak yardımı ile hamurun ucundan yarım aylar çıkartılır.  Yarım aylar kızgın yağda kızartılır.Kızarmış yarım ay kurabiyelere tarçın ve pudra şekeri  serpilir.Afiyet olsun.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Tüm Hakları Saklıdır - YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yazılar, yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları börekyapiyorum sitesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz.
2014 Gizemli Börek ve Tatlı Tarifleri...