Ispanaklı Gül Böreği

Malzemesi:
  • Yarım kilo ıspanak
  • 150 gram lor peyniri
  • 3 adet yufka
  • 1 adet soğan
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı:
Ispanaklar  tuzlu suda 2-3 dakika haşlanır. Tereyağında soğanlar kavrulur.Haşlanan ıspanaklar  lor peyniri ile karıştırılıp  üzerine kavrulan soğanlar  ilave edilir. Tuzu karabiberi koyup karıştırılır.
Yufkalar ortadan ikiye ayrılır tekrar ikiye ayrılarak 4 dilim üçgen elde edilir.Üçgenlerin geniş kenarlarına ıspanaklı içten koyup sarılır.Kendi etrafında döndürülerek gül şekli verilir.
Diğer yufkalar da aynı şekilde sarılarak yağlanmış tepsiye yerleştirilir.Üzerine çırpılmış yumurta ve biraz yağ karışımı sürülür. Çörekotu susam serpilerek 180 derecede ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirilir.Afiyet olsun.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Tüm Hakları Saklıdır - YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yazılar, yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları börekyapiyorum sitesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz.
2014 Gizemli Börek ve Tatlı Tarifleri...