rulo pasta






malzemeler


  • 4 tane yumurta 

1 su bardak toz seker 

  • 5 corca kasik tepeleme un

  •  
  • 5 corba kasik toz seker 

  • 1 tane kabartma tozu 

  • 1 yemek kasik su 

  • yarim cay bardak ay cicek yag

  • 1 tane vanilya sekeri

  • ic kiramasi icin malzeme


    • 1 paket kirem santi toz halinde

    •  1,5 paket soguk süt 

    3 yemek kasik börtlen receli

  • cekilmis badem



  • hazirlanisi


    • Önce soguk sütle kirem santiyi cirpin.Buzdolabinda üzuerini kapatip yarim saat bekletin

    • Yumurtayi derin bir cirpma kabin icersine alip cirpin.

    • Sekeri katip devam cirpin.

    • Ay cicek yag ,su ve vanilya sekeri ekleyip devam cirpin.

    • Ununun icersine kabartma tozunu karistirip yavas ,yavas ekleyip cirpin.

    • Tepsinize firin kegidi koyup hamuru üzerine döküp önceden isitilmis firinda 175 derecedeüzeri hafif pembelesinceye kadar pisirin.

    • Kek firindan cikinca sogusun ki kirema yi hemen sürerseniz erir ve toparlayamassiniz,

    • Santiyi kekin üzerine spatula ile sürün bir miktar üzerisi icin ayirin

    • Recel li cay kasigi ile kiremsantinin üzerine dökün.

    • Kekin bir ucundan baslayip rulo yapin.

    • Üzerine kalan kiremayi spatula ile sürün recelde karistirin az miktarda üzerinin kiremasina .

    • Ben badem kiriklari döktüm pastamin en üs kismina .

    • Buz dolabinda 2-3 saat dinlendikten sonra sevis yapin cok kolay ve nefis bir pasta.
    İçerik http://borekyapiyorum.blogspot.com/ adresine Aittir...

    Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder

     
    Tüm Hakları Saklıdır - YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yazılar, yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları börekyapiyorum sitesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz.
    2014 Gizemli Börek ve Tatlı Tarifleri...