HAŞHAŞLI REVANİ tarifi






malzemeler
  • 5 tane yumurta
  • 1 su bardak ay cicek yag
  • 1 su bardak toz seker
  • 1 su bardak irmik
  • 1 su bardak un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya sekeri
  • 3 yemek kasik hashas
serbetiicin maklzeme
  • 3 su bardak seker
  • 3 su bardak su
  • ceyrek limon
hazirlanisi

  • Serbetinizi kaynatin ve sogumaya birakin tatlinin üzerine dökerken kaynar olmasin.
  • Yumurta ve şekeri mikserle iyice çırpın .( ((Ben önceki tariflarimde 6 yumurta kullanmistim  böylede cok güzel oluyor.))
  • Yag, yogurt, haşhaş, irmiğide icersine ekleyip karıştırın.
  • Un vanilya ve kabartma tozunuda katıp karıştırın.
  • Borcamin icersine döküp  175  dereceye ayarlanmış  fırında pisirin
  • Serbetinizi ilik olunca tatli nin üzerine dökün.
  • Tatlinin üzerine hindistan cevizi döküp servise hazir .
İçerik http://borekyapiyorum.blogspot.com/ adresine Aittir...

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Tüm Hakları Saklıdır - YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yazılar, yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları börekyapiyorum sitesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz.
2014 Gizemli Börek ve Tatlı Tarifleri...