PİŞİ tarifi




malzemeler
  • 1 kilo un
  • 1 yumurta
  • yarim cay bardagi siviyag
  • 1 paket yas maya
  • biraz tuz
  • 1 yemek kasigi seker
  • yeteri kadar süt
  • kizartmak icin sivi yag

hazirlanisi
  • Yarim bardak Ilik sütün icersine maya katip eritin.
  • Öncelikle unumuzun  icine tuzunu, sekerini katip karistiriyoruz.
  • 1 yumurtayi kiriyoruz unun üzerine
  • Sütle yumusattigimiz mayayi ve sivi yagi katiyoruz
  • Ilik sütten ilave ederek yumusak bir hamur elde edip 1 saat mayalanmaya birakiyoruz üzeri kapali bir sekilde.
  • Mayalanan hamurumuzdan kücük parcalar koparip hafif yaglanmis tezgahta elimizle bastirarak yuvarlaklar yapin.
  • Kizgin yagda kizartin sagli sollu.
  • Üzerine isterseniz pudra sekeri eleyip servis yapin .
İçerik http://borekyapiyorum.blogspot.com/ adresine Aittir...

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Tüm Hakları Saklıdır - YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yazılar, yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları börekyapiyorum sitesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz.
2014 Gizemli Börek ve Tatlı Tarifleri...