Haşhaşlı Açma



malzemeler
  • 1 kilo un
  • 1 su bardak ilik su 
  • 2 su bardağı ilik süt
  • 1 paket yaş maya 
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kasık şeker
  • 1 yemek kaşık tuz 
Iç malzemeleri
  • 1 su bardagi ceviz içi 
  • 1,5 su bardagi sıvıyag 
  • 1 cay kasik tuz
  • 1,5 su bardak sari  haşhaş ezmesi
üzerine
  • yumurta sarisi ve birat sütü cirpin ve susam
hazirlanisi
  • Hamuru ilk önce yugurup üzerini kapatip dinlenmeye birakin mayalansin.
  • Yag,tuz, hashas ve sürtülmüs cevizi  karistirin hashas iyice yaglan harmanlansin.
  • Hamurunuzuzda 3 tane yumak cikartip bezeleyin.
  • Tezgahin üzerine yag damlatip elinizle hamuru acin merdanede kullananar kolay aciliyor.
  • Hashasli karisimdan 3/1 kasikla üzerine sürün.
  • Börek yapargibi asila asila bir ucundan diyer uc kismina dogru rulo yapin .
  • Bicakla esit sekilde 1 er parmak kalinliginda kesip tepsiye siralayin.
  • Üzerine yumurta sarisi ve susam pisirin 175 derecede .
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Tüm Hakları Saklıdır - YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yazılar, yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları börekyapiyorum sitesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz.
2014 Gizemli Börek ve Tatlı Tarifleri...