Noah - KARAMEL & speculoos TART

Bir tart ve Nuh, karamel ve speculoos lezzetleri ile bir tart istedim küçük bir çocuk tarafından ilham verdi. Burada bir shortcrust pasta, Pekan fındık ve badem krem, speculoos var crémeux , hafif karamel Mus ve karamel sır. 


. Bir 18 cm çapında tart halkası için Karamel Mousse : Bu ​​adımı gün önce olun. - 60 gr yumurta sarısı- - 50 gr 60 ° Brix şurubu (30 gr şeker + 20 gr su) - 30 gr şeker - 15 gr tuzlu tereyağı - 60 gr Mascarpone - 4 gr jelatin - 200 gr soğuk krem


Yaklaşık 10 dakika boyunca soğuk suda jelatin çiçek açar.
Bu arada, küçük bir tencerede 35 gr şeker koymak 1 çorba kaşığı su ve limon suyu birkaç damla ekleyin. O (altın kahverengi) karamelize olana kadar tereyağı ekleyin, şeker pişirin. Tamamen eridiğinde mascarpone ekleyin.Tamamen kombine kadar nazik ateşte tutun.

Jelatin (süzülmüş) ekleyin, karıştırın homojenize etmek.

Büyük bir kaseye karamel dökün. 45 ° C / 113 ° F ulaşıncaya kadar soğumasını bekleyin

Bu arada, bir hazırlık bombe pate 10 saniye gibi onları yenmek, geniş bir kapta yumurta sarısı koyun: (bomba meyilli o hahaha gerçekten zararlı olmadığını fark). 60 ° Bx şurup yapın: Küçük bir tavada şeker ve suyu koyun ve ısıtın. Ne zaman hemen sarısı üzerine dökün ve soğuk ve pürüzsüz ve kabarık ve lezzetli olana kadar her zaman kırbaç kaynar.

Karamel doğru sıcaklıkta olduğunda (yani 45 ° C / 113 ° F) üzerinde bomba meyilli dökün ve çok dikkatli ve hassas harmanlayın.

Çok sağlam değil krem ​​gecikme ve hemen önceki karışıma katlayın olmadan Kırbaç.

16 cm çapında tart halka bu köpüğü (streç film ile alt kapak) yayıldı. Gece dondurucuda yerleştirin. 

Shortcrust Pasta : - 125 gr un - 30 gr pudra şekeri - 75 gr tereyağı (oda sıcaklığında) - 30 gr tam yumurta - 12 gr öğütülmüş badem



Un, pudra şekeri, zemin badem ve tereyağı karıştırın. Sen kum gibi bir doku almak zorunda. Sonra yumurta ekleyin ve birleştirmek için hızlı yoğurun. 

Üzerinde hamur yoğurun etmeyin. Buzdolabı en az 30 dakika plastik film ve rezerv sarın.

Pekan Kuruyemiş & Badem Krem : - 20 gr toprak Pekan fındık - 10 gr öğütülmüş badem - 20 gr tereyağı - 20 gr şeker - 15 gr bütün yumurta Geniş bir kapta, daha sonra birleştirmek yendi, yer fıstığı, tereyağı ve şeker toplamak. Yumurta ve kırbaç ekleyin. Rezerv.



Buzdolabı hamuru çıkarın ve bir oklava yardımı ile kalın 3 mm dışarı rulo. Bir çatal ile delin. Sonra onunla bir tart halka satır. (Varsa aksi buzdolabında) dondurucuda 10 dakika saklıdır.

10 dakika önceden ısıtılmış fırında (yüksek ısı) koyun, daha sonra, onu almak tart halkasını çıkartın. Pekan krema yayılır merkezi (burada 10 cm), küçük bir tart halka yerleştirin ve daha 10 dakika fırında geri koymak. Bittiğinde, ince küçük tart halkasını çıkartın. Soğumasını bekleyin.

Speculoos crémeux : - 150 gr krema - 40 gr speculoos ezilmiş çerezleri - 150 gr bütün yumurta - 35 gr şeker - 50 gr tereyağı






Bir tencerede tereyağı hariç tüm malzemeleri karıştırın. O 84 ° C / 183 ° F her zaman karıştırma ulaşıncaya kadar nazik ateşte pişirin ...

F sonra tereyağı ekleyip homojen hale gelene kadar bir el blender ile karıştırın 104 ° 40 ° C / ulaşıncaya kadar soğumasını bekleyin.

Kabuk ve fındık krema üzerinde bu krem ​​sürün. Buzdolabında 2 saat içinde üst ve yer dengeleyin.

Karamel Sır : Sonia Balacchi Tarif Pinella büyük blog bulundu: I Dolci di Pinella . - 110 gr şeker - 85 gr glukoz - 125 gr krema - 6,5 gr jelatin - 17 gr beyaz çikolata - 17 gr sütlü çikolata



10 dakika soğuk suda jelatin çiçek.
Küçük bir tencerede limon suyu birkaç damla ile 2 veya 3 yemek kaşığı su koyun. Glikoz ve şeker ekleyin. Orta ateşte yerleştirin ve bir karamel çok koyu olmayan elde edene kadar pişirin (önemli, çok karanlık araçlar acı!). Sonra krem ​​dökün ve tamamen eriyene kadar ateşte tutun.

Çikolata üzerinde bu karamel dökün, kabarcıklar (Ben yaptım hehe aynı hatayı yapmayın) önlemek için ince karıştırın. Jelatin (süzülmüş) ekleyin ve tekrar karıştırın. 

O 35-40 ° C / 95-104 ° F ulaştığında sır kullanın. Dondurucudan karamel Mus diski çıkarın ve sır. Sır ayarlandığında, tart üzerinde köpük diski yerleştirin ...

Sonra hayal göre süsleyin. İşte bazı ezilmiş speculoos ve Pekan fındık ile.

İçinde:
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Tüm Hakları Saklıdır - YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yazılar, yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları börekyapiyorum sitesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz.
2014 Gizemli Börek ve Tatlı Tarifleri...