Pekmezin faydalarından bazılarını sizlerle paylaşmak istiyorum. Pekmez yüksek şeker içeriği sebebiyle iyi bir karbonhidrat ve enerji kaynağıdır. Vücudun günlük kalsiyum, demir, potasyum ve magnezyum ihtiyacının büyük kısmını karşılar. Özellikle üzüm pekmezinin içinde doğal olarak bulunan glikoz ve früktoz, vücutta hemen emilerek kana karışmakta ve metabolizmada enerjiye dönüşmektedir.Vücutta kan yapımında kullanılması, enerji vermesi, iştah açması pekmezin belirgin özelliklerindendir. Gebelikte bebek gelişimi ve anne adayları için çok faydalı bir besindir. Ayrıca mide, bağırsaklar ve böbrekler üzerinde olumlu etkileri vardır. Damar sertliğini gidermekte ve kan dolaşımını kolaylaştırır. Kış günlerinde içilen 1-2 kaşık pekmez vücut sıcaklığının korunmasında yardımcı olur.
Yapılışı:
- 1 Çay bardağı tahin
- 1 su bardağı ceviz
- 1 su bardağı pekmez
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 3,5 su bardağı un
Yapılışı:
Karıştırma kabına ezilmiş cevizi,tahini,pekmezi, sıvı yağı,koyup karıştırın.Unu da ekleyerek yoğurun Hamur kıvama gelince ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.Yağlanmış tepsiye aralıklı dizin.170 decede ısıtılmış fırında pişirin.Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:
Yorum Gönder