Portakallı Poğaça

Soğuk algınlıklarına karşı doğal ilaçtır.İçeriğindeki bol C vitaminiyle,bünyeyi grip ve nezle gibi rahatsızlıklara karşı korur.Hem C vitaminin yararları, hem de portakalın yararları bildiklerimizle sınırlı değildir. Kış aylarının vazgeçilmez ve en bilindik meyvesidir. Bugün elmadan sonra dünyanın en çok tüketilen meyvesi olan portakal, asırlar boyu az bulunan bu nedenle lüks lezzetler arasında yer almıştır. Özellikle çocukların fiziksel gelişimleri ve hastalıklardan korunması açısından tüketilmesi gerekli bir besindir.
Malzemesi:
  • 1 bardak pudra şekeri
  • 1 bardak yoyurt
  • 3 bardak un
  • 1 küçük paket margarin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 bardak sıvı yağ
  • portakal kabuğu rendesi
Yapılışı:
Pudra şekeri ve katı yağı elle iyice eritin. Sıvı yağ,yoğurt,un,  kabartma tozunu koyup iyice yoğrulur.Kulak memesi gibi olunca en son portakal kabuğu rendesini koyun.  Yuvarlak toplar yapın 170 derecede orta hararetli fırında pişirip üzerine pudra şekeri serpin.Afiyet olsun

İçerik http://borekyapiyorum.blogspot.com/ adresine Aittir...
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Tüm Hakları Saklıdır - YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yazılar, yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları börekyapiyorum sitesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz.
2014 Gizemli Börek ve Tatlı Tarifleri...