Malzemesi:
1/2 bardak ermiş margarin
1/2 bardak sıvı yağ
1 yumurta
1 çorba kaşığı yoğurt
yarım kibrit kutusu büyüklüğünde yaş maya
Aldığı kadar un
İçi için:
250-300 gram kıyma
1 küçük soğan
karabiber, tuz
1-2 sivri biber
Birkaç sap maydanoz
üzerine 1 yumurta sarısı
Yapılışı:
Poğaçanın harcı için kıymayı tavaya alın. Rengi değişene kadar kavurun.Soğanı rendeleyin.Kıymaya ekleyin. Sivri biberi de küçük küçük doğrayıp ekleyin.Karabiber ve tuzunu ayarlayın.Maydanozu kıyarak serpin.
Hamuru için yaş mayayı yarım bardak ılık suda eritin.Kabardığında yağ yumurta ve geri kalan malzemelerle karıştırın Alabildiği kadar un koyup yumuşak bir hamur elde edene dek karıştırın.Üzerine nemli bir bez örtüp,bekletin.Hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparın.Ortasına harçtan koyup ikiye katlayın.200 dereceli fırında kızarana dek pişirin.Afiyet olsun
İçerik http://borekyapiyorum.blogspot.com/ adresine Aittir...
1/2 bardak ermiş margarin
1/2 bardak sıvı yağ
1 yumurta
1 çorba kaşığı yoğurt
yarım kibrit kutusu büyüklüğünde yaş maya
Aldığı kadar un
İçi için:
250-300 gram kıyma
1 küçük soğan
karabiber, tuz
1-2 sivri biber
Birkaç sap maydanoz
üzerine 1 yumurta sarısı
Yapılışı:
Poğaçanın harcı için kıymayı tavaya alın. Rengi değişene kadar kavurun.Soğanı rendeleyin.Kıymaya ekleyin. Sivri biberi de küçük küçük doğrayıp ekleyin.Karabiber ve tuzunu ayarlayın.Maydanozu kıyarak serpin.
Hamuru için yaş mayayı yarım bardak ılık suda eritin.Kabardığında yağ yumurta ve geri kalan malzemelerle karıştırın Alabildiği kadar un koyup yumuşak bir hamur elde edene dek karıştırın.Üzerine nemli bir bez örtüp,bekletin.Hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparın.Ortasına harçtan koyup ikiye katlayın.200 dereceli fırında kızarana dek pişirin.Afiyet olsun
İçerik http://borekyapiyorum.blogspot.com/ adresine Aittir...


Hiç yorum yok:
Yorum Gönder