3 yumurta
1 su bardağı şeker
2 paket kabartma tozu
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı süt
Alabildiği kadar un
İç harcı:
4-5 elma
1,5 su bardağı şeker
1 kahve kaşığı kadar tarçın
1 su bardağı ceviz içi
Yapılışı:
İç harcındaki malzemeler hariç tüm malzemeden yumuşak bir hamur elde edilir.Hamurun yarısından biraz azını ayırıp kalan kısmını fırın tepsisine incecik yayılır.Ayırdığımız hamuru parça parça köfte şeklinde yapıp buzdolabında buzlukta 10-15 dakika bekletilir.
Elmalar soyulup rendelenir.Şekerle karıştırılıp biraz ocakta sotelenir.Altını kapatıp tarçını,cevizi ilave edilir.Soğutup tepsideki hamurun üzerine yayılır.Buzluktaki hamuru yayılan elmaların üzerine rendelenir.170 derecede fırında pişirilir.Dilerseniz pudra şekeri ile süsleyebilirsiniz.Afiyet olsun.
İçerik http://borekyapiyorum.blogspot.com/ adresine Aittir...

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder