Annemin Böreği

Bu börek tarifi favorimdir. Gerçekten yapıp dolaba koyup misafirleriniz geldiğinde çıkaracağınız bozulmayan ısıtıldığında ilk günkü gibi lezzetli bir börektir.Bu böreği ilk kayınvalidem yaptı onun tarifidir.Bayramlarda özel günlerde benim de pek çok kez yaptığım bir börektir.Denemenizi tavsiye ederim.Kolay gelsin.


Malzemesi:
  • 1 çay bardağı sıvı yağ (küçük bardak)
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 3 yumurta
  • yarım paket sıvı krema veya 2 - 3 yemek kaşığı kaymak
  • 20 veya 22 tane baklavalık yufka
iç malzemesi :
  • toz tulum  peyniri  ve yağlı peynir karıştırılır
  • maydanoz
Yapılışı:
Baklavalık yufkaların tek tek üzerine hazırlanan içten serpilir.Kenarından başlayarak büzülerek yufka toplanır.Yağlanmış tepsiye uzunlamasına büzmeden dikdörtgen olarak dizilir.Yufkalar bitinceye kadar sıkıştırılarak yerleştirilir.Yağ, süt yoğurt,yumurta,krema karıştırılıp sos hazırlanır. Tepsideki yufkaların üzerine sos yavaş yavaş gezdirilir. Börek dilimlenerek biraz dinlendirilir.180 derecede fırında  böreğin üzeri kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.

İçerik http://borekyapiyorum.blogspot.com/ adresine Aittir...

Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Tüm Hakları Saklıdır - YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yazılar, yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları börekyapiyorum sitesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz.
2014 Gizemli Börek ve Tatlı Tarifleri...