(Dondurma makinesi ile) vanilyalı dondurma Malzemeler : - 400 gr süt - 200 gr soğuk krem - 4 yumurta sarısı- - 80 gr şeker - 45 gr süt tozu - 40 gr glukoz - 15 gr bal (akasya) - E410 tatlı kaşığı 1 düzeyinde (isteğe bağlı) - 1 çay kaşığı vanilya (toz) Büyük bir tavada, süt, glikoz, bal ve vanilya toplamak. Kaynatın.
Süt sıcak olduğunda, bir önceki karışım onu dökün homojen kadar iyi kırbaç. Geri tavaya dökün ...
Vanilya karışımı iyi sıcaklıkta olduğunda, çok soğuk bir kapta krem kırbaç.
Vanilya karışımı içine özenle onu katlayın.
Bu arada, geniş bir kapta şeker ile yumurta sarısı yendi. Ardından homojenize yendi E410 ve süt tozu ekleyin.
Süt sıcak olduğunda, bir önceki karışım onu dökün homojen kadar iyi kırbaç. Geri tavaya dökün ...
Her zaman karıştırarak, 82 ° C / 180 ° F ulaşıncaya kadar nazik ateşte pişirin. Hemen temiz bir kapta (bir elekten) dökün. Hemen buzdolabına. Bu pastörizasyon ulaşmak için buzdolabı sıcaklığına ulaşmak zorundadır.
Vanilya karışımı iyi sıcaklıkta olduğunda, çok soğuk bir kapta krem kırbaç.
Vanilya karışımı içine özenle onu katlayın.
Ne zaman homojen, dondurma makinesi dökün. 2 saat daha dondurucuda bir kap ve rezerv dökün yapıldığı zaman önce hizmet etmek.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder